Gamle Gardsvegen 30, 4544 Fossdal
Tlf: (+47) 38 28 38 50
Jetzt buchen

Miljøvennlig hotell

MILJØVENNLIG HOTELL

På Eikerapen Gjestegard tar vi miljøet og vår felles framtid på alvor. Nå kan våre miljøbevisste kunder bo hos oss med god samvittighet. Vi ønsker å bevare og levendegjøre vår lange og spennende historie, samtidig som vi gjør vårt beste for å ta vare på miljøet og naturen rundt oss. Eikerapen Gjestegard er Miljøfyrtårn-sertifisert. Nå har vi et synlig bevis på at vi tar ansvar, og et konkret verktøy for å jobbe kontinuerlig med miljøforbedringer og grønn omstilling.
Fotokredit: Miljøfyrtårn

MILJØ & BÆREKRAFT

NATUREN

Eikerapen Gjestegard ligger i Åseral med fjell og vann som nærmeste naboer.  Det betyr at vi må bruke den varsomt – og sammen ta vare på naturen på best mulig måte. Vi oppfordrer alle våre besøkende til å være bevisst på å ikke etterlate seg søppel i naturen – og gjerne plukke med seg hjem om de finner noe på turen også. Poser til å putte søppel i kan du få med fra resepsjonen. 

VANN

Eikerapen Gjestegard har rent vann fra egen kilde oppe i fjellet!  Vi tar prøver og sender inn til kontroll jevnlig gjennom året – så du skal være trygg på at vannkvaliteten er god. Det betyr at vannet i springen fint kan drikkes – og mer kortreist blir det vel ikke. Husker du på å ta med deg en drikkeflaske – er det bare å fylle så mye rent vann du bare vil. 

TØYVASK

Eikerapen Gjestegard har i over 4 år praktisert en ordning hvor vi har oppfordret våre gjester om å bruke håndklærne mer enn 1 dag – og dermed minimalisere vask av håndklær og gjennom dette både minske bruk av energi, rent vann og såpe. Vi er veldig glade for at våre gjester følger opp om dette på måten de gjør.

PLAST

Vi ønsker å få slutt på all bruk av unødvendige plastprodukter. For hvert minutt som går, havner 15 tonn plast i havet. Dette vil vi ikke være med på lenger. 2021 var året hvor vi sluttet med alle unødvendige plastprodukter og engangsprodukter. 

AVFALL

Målsetningen vår er å stadig øke resirkuleringsgraden på alt avfall i årene som kommer. Vi skal tenke resirkulering i alle ledd, og øke mulighetene for kildesortering både for gjester og ansatte. I tillegg vil vi lære de ansatte å tenke miljøvennlig samt kjøpe resirkulerbare produkter. 

TRANSPORT – REIS SÅ GRØNT SOM MULIG

Vi oppfordrer våre gjester til å reise kollektivt når dette er mulig. Man kan ta buss til/fra Åseral de fleste dager i sommersesongen.

REDUKSJON AV MATSVINN

På Eikerapen Gjestegard skal du spise deg god og mett. Det betyr at du alltid kan forsyne deg så mange ganger du vil fra frokost buffeten – bare du spiser opp maten! Vi har som resten av reiselivsnæringen i Norge ganske høye ambisjoner om å redusere matsvinn – både ved hjelp av våre gjester og våre arbeidere. 

GJENBRUK

Vi på Eikerapen Gjestegard tror på en filosofi om at gjenbruk er en god ting i dagens samfunn, og mener at om en ting er hel og det er rent  – kan den gjerne fortsatt brukes selv om den kanskje ikke er helt up-to-date stilmessig. Det er miljøvennlig og bærekraftig for oss alle – og sirkulær økonomi i praksis.

Scroll to top