Opplevelser


Åseral og Eikerapen beskrives best som ett fjellandskap med flotte bade vann, turstier og fiskemulighetene er gode. Videre finnes der flotte alpinbakker – der Eikerapen Alpinsenter er nærmeste nabo til Eikerapen Gjestegaard. Vannkraft og utbygging av store dam anlegg er også blitt en viktig arena i kommunen og anleggene er også verdt ett besøk. Det største anlegget heter bærer navnet «Dammer Skjerkevatn» - der 2 store vann magasiner blir til ett.

Eikerapen Roots Festival og Eikerapen Alpinsenter

Dammer Skjerkevatn

Her vil Eikerapen Gjestegaard arrangere visningsturer med grupper på forespørsel og etter nærmere avtale med hotellet.
Imidlertid er der mange steder som er verdt å oppleve og se, for mer informasjon henvend deg i resepsjonen på hotellet.

Lordehytta

Dette er et populært sted om sommeren og er mye besøkt. Hytta ble bygget av Lord Salvesen på begynnelsen av 1900 tallet. Den fremstår som unik i sin særegenhet der den har en meget fremtredende plass i naturens elementer. Veien dit har flere alternativer – så her er det alltid greit å ha følge kartet – og kunne kart og kompass. Ruten er oppmerket og det vil også være anledning for felles turer når anledningen byr seg.

Sosteli

Sosteli er en jernalder gård som er en av de best bevarte i Europa og var i drift fra ca. 200-550 e.Kr. Tydelige spor etter to tusen års gamle hus plasser er noe av det man får se når man besøker stedet. På gården ble det drevet utvinning av jern, fangst av fisk og vilt – ved siden av gårdsdrift og husdyr hold.

Ljosland Fjellhage

Absolutt verdt ett besøk – dette er en Fjellhage som inneholder fjellplantene i Norge. Her er planter fra Svalbard – samt fra snaufjellet i Agder Fylkene. Fjellhagen er også gjort tilgjengelig for rullestoler og det er gratis å komme inn og ta en titt. For mere informasjon, kart og veiledning – så er vår resepsjon alltid behjelpelig.

Minne kultursenter

Åseral Kultursenter er lokalisert på Ljoslands vegen 9 – og er også det lokale Turistkontoret. Her er også årlige begivenheter og utstillinger som kan være verdt å få med seg når man tar turen innom ved anledning.