Gamle Gardsvegen 30, 4544 Fossdal
Tlf: (+47) 38 28 38 50
Jetzt buchen

Aktiviteter

Flotte fjellandskap, badevann, og turstier

Opplevelser

Åseral og Eikerapen beskrives best som ett fjellandskap med flotte bade vann, turstier og fiskemulighetene er gode. Videre finnes der flotte alpinbakker – der Eikerapen Alpinsenter er nærmeste nabo til Eikerapen Gjestegaard. Vannkraft og utbygging av store dam anlegg er også blitt en viktig arena i kommunen og anleggene er også verdt ett besøk. Det største anlegget heter bærer navnet «Dammer Skjerkevatn» – der 2 store vann magasiner blir til ett. 


Eikerapen Alpinsenter

Eikerapen Alpinsenter ligger i gå avstand fra hotellet og tilbyr opplevelser både for barn og voksne. Egen barnebakke samt ski utleie og instruktør om ønskelig. Egen varmestue med enkel servering med toalett anlegg like ved bakken.

For mere informasjon se www.eikerapen.no – Der er også langrennsløyper for de som går på langrenn ski – kort sagt; Noe for alle!

Fiskeopplevelse fiske

Fiskeopplevelser

Du har mulighet til å velge mellom en øko-vennlig fisketur langs kysten eller på sjøen, laksefiske i en av de mange elvene, fiske i en av de mange vannene etter ørret, eller ørretfiske dypt inn I fjellheimen, der er ditt valg! Eller hva med å lære kunsten av å fluefiske? Innen en dag kan vi gjøre deg til en fluefisker!

Lordehytta

Dette er et populært sted om sommeren og er mye besøkt. Hytta ble bygget av Lord Salvesen på begynnelsen av 1900 tallet. Den fremstår som unik i sin særegenhet der den har en meget fremtredende plass i naturens elementer. Veien dit har flere alternativer – så her er det alltid greit å ha følge kartet – og kunne kart og kompass. Ruten er oppmerket og det vil også være anledning for felles turer når anledningen byr seg.

skjerkevatn1

Dammer Skjerkevatn

Her vil Eikerapen Gjestegaard arrangere visningsturer med grupper på forespørsel og etter nærmere avtale med hotellet.  Imidlertid er der mange steder som er verdt å oppleve og se, for mer informasjon henvend deg i resepsjonen på hotellet.

Sosteli

Sosteli er en jernalder gård som er en av de best bevarte i Europa og var i drift fra ca. 200-550 e.Kr. Tydelige spor etter to tusen års gamle hus plasser er noe av det man får se når man besøker stedet. På gården ble det drevet utvinning av jern, fangst av fisk og vilt – ved siden av gårdsdrift og husdyr hold.

Ljosland Fjellhage

Absolutt verdt ett besøk – dette er en Fjellhage som inneholder fjellplantene i Norge. Her er planter fra Svalbard – samt fra snaufjellet i Agder Fylkene. Fjellhagen er også gjort tilgjengelig for rullestoler og det er gratis å komme inn og ta en titt. For mere informasjon, kart og veiledning – så er vår resepsjon alltid behjelpelig.

Minne kultursenter

Åseral Kultursenter er lokalisert på Ljoslands vegen 9 – og er også det lokale Turistkontoret. Her er også årlige begivenheter og utstillinger som kan være verdt å få med seg når man tar turen innom ved anledning.

Vil du vite mer om våre opplevelser?

Scroll to top